A konferencia résztvevőit Lengyelfi László MMK Tűzvédelmi Tagozat Elnöke köszöntötte. A köszöntőjében tájékoztatta a résztvevőket a Tűzvédelmi tagozatot érintő aktuális kérdésekről, mint a várható jogszabály változások, ÉMTSZR rendszer és a Mérnöki Kamarán belül zajló aktuális eseményekről.

A nyitóbeszédet követően Nádor András az Oltóberendezés Szakosztály Elnöke megtartotta beszámolóját a szakosztály létrejötte óta eltelt időszakról, megköszönte a tagság támogatását és közreműködését. 2017.május 30-ai hatállyal Nádor András lemondott Elnöki tisztségééről.

Az Oltóberendezés Szakosztály Elnöki tisztségének betöltéséhez a konferencia elején Tisztújító közgyűlést tartott a Tagozat. A Jelölő bizottság nevében Kapitány Judit megtartotta a jelölt állítással kapcsolatos beszámolóját. Majd megrendezésre került az Elnöki tisztségre történő szavazás. A tagság Bárányosné Ábrahám Ritát választotta meg Elnöknek. Rita megköszönte a bizalmat és ismertette elképzeléseit a jövőre vonatkozóan.

A tisztújítást követően az első előadást Csuba Bendegúz – Ventor Tűzvédelmi Kft. képviseletében - tartotta a Tűzállósági határértékek biztosítása és szerkezet védelme aktív és passzív rendszerekkel címmel. Az előadásban az aktív és passzív tűzvédelmi megoldások alkalmazási lehetőségeit és azok előnyeit, hátrányait.

A következő előadásban Nagy Katalin – Ludor Kft. képviseletében - a Hő és füstelvezetés valamint a beépített oltóberendezések együttműködésére vonatkozó kérdéseket vizsgálta meg. Az elhangzott előadás parázs vitát indított a hallgatóság soraiban.

A következő előadás Máthé Gábor – FM Global képviseletében – tartotta a Hő és füstelvezetés valamint a beépített oltóberendezések tervezése és gyakorlata az FM szabványok címmel. Itt bővebb betekintést kaphattak a hallgatók az FM előírásokról.

A konferencia záró előadását Czirok Antal tartotta – Pyronova Hungária Kft. képviseletében – a Nagy belmagasságú terek könnyűhabos védelmével kapcsolatosan. Az előadás keretében betekintést kaphattunk arra vonatkozóan, hogy a különböző szabványi előírások szerinti tervezés mennyire befolyásolja a megépítésre kerülő rendszert.

A konferencián számos olyan kérdés került megvitatásra, ami igen heves vitát indított a hallgatóság sorai között. Az elhangzott ismeretek mind arra világítottak rá, hogy nem létezik egyetlen univerzális megoldás, a problémát mindig egyedileg az aktuális probléma tükrében kell megvizsgálni, és a legmegfelelőbb tűzvédelmi műszaki megoldást is ehhez kell a tervező kollégáknak megtalálniuk.

A jó hangulatú és sikeres konferenciát Lengyelfi László szavai zárták.

 

TMKE sajtó