Kedves Tagság! Kedves Kollégák!

A 2022. április 28-ai közgyűlés nemcsak 2021-es év beszámoló közgyűlése lesz, hanem a TMKE valamennyi vezető tisztségének tisztújító közgyűlése is.

A tisztújítás online jelölési folyamata 2022. 04.21-én 24.00-kor lezárult, Leidinger István jelentését megküldte, ezzel a jelölőbizottsági feladatát elvégezve a folyamatot lezárta.

A tisztújításra beérkezett jelölések az alábbiak:

Elnök

Veresné Rauscher Judit

Alelnök

Reiner Róbert
Dr. Takács Lajos Gábor

Titkár

Szikra Csaba

Pénztáros

Böröczki Zoltán

Elnökségi tag 

Garabics Tibor
Lestyán Mária
Reiner Róbert
Szikra Csaba

Felügyelő bizottság (3 fő)

Borsos Viktor
Kelemen Csaba
Lestyán Mária

 

A jelöltek bemutatkozása:

Veresné Rauscher Judit

2005-ben végeztem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki karán, majd belsőépítészeti ismereteim bővítése miatt lakberendezést is tanultam. Mindig is jobban érdekeltek a műszaki részletek, így tűzvédelmi tervezési szakmérnökként végeztem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 2 éves posztgraduális képzésén. Jelenleg az Óbuda Egyetem Biztonságtudományi Doktori iskolát elvégezve a PhD értekezésemen dolgozom kiürítési témakörben. Aktívan részt veszek az Építész Kamara tűzvédelmi tagozat elnökségében, tagja vagyok emellett más hazai és nemzetközi szervezetnek is. 2021 ősze óta végzem az egyesületünk titkári feladatait. Látom a fejlődés lehetőségét a TMKE esetében, ezért szívesen vállalnám az elnöki tisztséget. Szeretném, ha egy igazán jól működő, professzionális, "szolgáltató szemléletű" szervezet lenne, ami segíti a tagjait és ahol a tagok segítik egymást a mindennapi munkájuk során! Ennek alapja lehetne a továbbképzések, oktatások fejlesztése, segédletek készítése, több tájékoztatás a nemzetközi és a hazai eseményekről, fejlesztésekről, fejlődésről is. Ehhez keresek tenni akaró partnereket a tervezői, gyártói, kivitelezői oldalról és szeretném a kapcsolatot erősíteni a használati tűzvédelemmel foglalkozó kollégáinkkal is.

Reiner Róbert

2013 óta dolgozom tűzvédelmi szakértőként, a végzettségem szerint okl. építészmérnök és tűzvédelmi szakmérnök vagyok. Aktívan részt veszek a Magyar Építész Kamara tűzvédelmi tagozatának elnökségében, és tavaly óta a TMKE elnökségi tagja is vagyok. Szeretném a TMKE-t egy picit más irányba is fordítani: létszám bővítéssel, a szakmai színvonal emelésével szeretném az egyesületet a tűzvédelmi szakma abszolút elitjében tudni!

Szikra Csaba

1992 okl. gépészmérnök, BME Gépészmérnöki Kar - épületgépészmérnök; 1992-től oktató, BME; 2000-2003 Meldetechnik Kft. gépész ágazat vezetője, 2006 -tól Takács-Tetra Építész és Mérnökiroda KFT, 2021-től ügyvezető, 2011 -től BME Tűzvédelmi tervezési szakmérnöki oktatója, 2014-től Számítógépes tűz- és füstterjedési, valamint menekülési szimuláció (tag); 2017-től munkacsoportvezető; 2020-től MMK Tűzvédelmi tagozat elnökségi tagja. Szeretném segíteni a TMKE munkáját, főleg az oktatás és a mérnöki módszerek fejlesztésének területén

Garabics Tibor

Az utóbbi időszakban többször tapasztaltam, hogy milyen sok munkája van az egyesület vezetőinek és ebben szívesen segítek nekik. Régen már voltam elnökségi tag, de akkor más elfoglaltságaim miatt le kellett mondanom. Sajnos most sem ígérhetem, hogy minden helyzetben tudok segíteni, de megpróbálom.

Lestyán Mária

Fontosnak tartom a TMKE célkitűzéseit és betöltött szerepét a tűzvédelmi szakterület érdekérvényesítésében.

Borsos Viktor

tűzvédelmi szakmérnök, mérnöktanár, és építésügyi tűzvédelmi tervezőként dolgozom. A TMKE felügyelőbizottság tagjaként a tisztségemet továbbra is vállalom.

Kelemen Csaba

szakmai végzettségeim mellett közgazdász is vagyok. Már van időm közösségi feladatokra, s úgy tűnik az utóbbi időben az egészségi állapotom is megengedi ezt. Tapasztalatommal szerintem segítségére lehetnék az Egyesületnek.

 

Köszönöm mindenkinek a kérdőív kitöltését, a jelölteknek a az Egyesület tevékenységének szervezésében az aktív szerepvállalási szándékot, a jelölőbizottságnak a munkáját.

Találkozunk 2022.04.28. 16H00-kor Balatonföldváron , Hotel Jogarban.

Megjelenésetekre feltétlenül számítunk!

 

Üdvözlettel:

Nagy Katalin

elnök