A négy féléves képzésben félévente 6 alkalommal szervezett, két-két napos, összesen 4 x 120 óra kötött elfoglaltságot jelent. A tanfolyamon félévenként 30, összesen 120 kreditpontot kell teljesíteni.

A képzés a tanterv szerinti félévvégi vizsgákkal, illetve később egyeztetett tárgyakból tett államvizsgával zárul. Az oklevél megszerzésének feltétele egy elfogadott témavázlatnak megfelelő diplomadolgozat elkészítése, és az abban foglaltak, államvizsgán történő ismertetése illetve megvédése.

A szakirányú továbbképzési szak megnevezése: Tűzvédelmi tervezési szakirányú továbbképzési szak

  • A szakképzettség oklevélben történő megnevezése: Tűzvédelmi tervező szakmérnök
  • A szakirányú továbbképzés képzési területe: Műszaki képzési terület
  • A szakirányú továbbképzésre való felvétel feltételei: Műszaki képzési területen legalább alapképzésben (vagy a korábbi képzési rendszer szerinti főiskolai képzésben) szerzett mérnök szakképzettség.

A képzés költsége: A képzés tandíjköteles (280 000 Ft/félév), amelyet az első félévre a beiratkozással egyidejűleg kell befizetni. Az akkreditált képzés tandíja költségként elszámolható, áfája 0%; fizetését a munkáltató is átvállalhatja.

A képzéssel kapcsolatos további tájékoztató (tematika, képzési terv) a tanszék honlapján (www.epszerk.bme.hu, bővebben www.epszerk.bme.hu/index.php?id=C0503 ) olvasható, illetve a szak felelőseitől kapható.

A képzést az Oktatási Hivatal az OH-FHF/1992-2/2009 számon vette nyilvántartásba. Képzésünket 9/2015 (III. 25.) BM rendelet 20§ 3. pontja szerint a BM OKF 35000/209-76/2017.ált sz. szakmai tájékoztatásával fogadta el.

Jelentkezést vagy korábbi előzetes jelentkezés megerősítését, az elérhetőség és a költségvállalás megadásával, legkésőbb 2023. február 24-ig a horvathnemestereva@edu.bme.hu.,illetve az epszerk@epsz.bme.hu ) címekre várjuk.